Zelfzorgtips

VAN BEAUTY EXPERTS

SELFCARE

Wat doen de beauty experts zelf om zich goed te voelen? De beste pro tips en hacks voor meer Moments of Beauty in je leven...

Ademhalingstip

Ben je gestresseerd? Breng jezelf tot rust door je rechterneusvleugel af te sluiten met je duim (de andere vingers wijzen omhoog) en adem enkele minuten lang en diep in door je linkerneusgat.

Goedele Leysen Yoga teacher en healthy lifestyle expert, auteur van o.a. ‘Boost,

Slapen

Slapen is belangrijk, al verschilt het aantal uur per persoon. Je moet gaan slapen wanneer je moe wordt, en bijhouden hoeveel slaap je nodig hebt om je uitgerust te voelen. Dat doe je best in volledige duisternis en naakt.

Frederic Saldmann Frans cardioloog en voedingsdeskundige, gespecialiseerd in preventieve geneeskunde

De kracht van massage

“Bij het aanbrengen van mijn verzorging druk ik wat langer op de drukpunten in mijn gelaat. Ik merk dat mijn huid de dag erna meer straalt.” Maar massage kan ook je gezondheid boosten: “Door de muis van je hand en vooral de uiteinden van de vingers te masseren, stimuleer je de bloedcirculatie. Druk een vijftal seconden stevig op de zijkanten van je vingers, naast de nagels om de immuniteit te stimuleren. Je kunt het overal en altijd doen en je voelt je meteen opgepept.”

Miyabi Kumagai Brand culture & heritage manager van Shiseido

Citroenwater om je te huid boosten

Ik drink elke ochtend een glas lauw water met citroen op een nuchtere maag. ‘s Nachts verlies je immers veel vocht, dus dat moet je weer aanvullen. De citroen werkt erg verfrissend en geeft een boost aan je huid. Als je gevoelige tanden hebt drink je het best met een rietje.

Wendy Van Jagt Brand manager van Lancaster

Fris hoofd

’s Morgens kijk ik niet naar mijn telefoon voor ik met de honden ben gaan wandelen, ze eten heb gegeven, gemediteerd heb, mijn dagboek ingevuld en mijn koffie gedronken. Dat helpt om de dag met een fris hoofd te beginnen.

Jennifer Aniston Forbes magazine

DUURZAME PARFUMS

Komen op
image

HOT TOPIC

De immuniteit van je huid
image

DE NIEUWSTE TRENDS

Ingrediënten en beautyproducten
image