September is de maand om…

TE ONTDEKKEN!

In september valt er altijd heel wat te beleven in jouw Enjoy Beauty parfumerie: nieuwe lanceringen, ingrediënten, technologieën en verhalen. Je leest er eerst over in jouw Enjoy Beauty magazine en ontdekt ze live in jouw parfumerie!

Het buzzword: Inclusiviteit

Het buzzword in beauty is inclusiviteit: rekening houden met mensen in alle kleuren, maten en vormen. Iets wat ze bij Paco Rabanne serieus nemen! Onder de hashtag #daretobedifferent lanceert het merk zijn nieuwe mannengeur, Phantom. De robotflacon verbindt via een chip in zijn dop (of de QR-code op de verpakking) met je smartphone om je mee te nemen naar zijn universum: een intergalactisch feestje met interactieve filters, gepersonaliseerde playlists, augmented reality en interactieve games. Artificiële Intelligentie werd ingezet om nieuwe ingrediëntcombinaties of -doseringen te vinden die de emotionele effecten van deze groen aromatische geur met lavendel versterken. Testen bij jonge mannen (18-35) gaven aan dat Phantom hen sexy deed voelen, vol zelfvertrouwen en energie.

Aandacht voor de hoofdhuid

Een vergeten zone die letterlijk vaak over het hoofd gezien wordt, krijgt stilaan meer aandacht: onze hoofdhuid. Stress, slechte voeding, het weer, … onze hoofdhuid is een van de eerste zones die deze veranderingen oppikt en erop reageert. Door te beginnen jeuken, trekken of af te schilferen. Hij raakt snel uit evenwicht, waardoor een zachte aanpak cruciaal is. Volgens Sisley ligt de oplossing in het herstellen van een verstoord evenwicht tussen ‘goede’ en ‘slechte’ gisten en bacteriën. Daarvoor ontwikkelde het The Hair Ritual, een anti-roos kuur met een herstellend complex dat de hoofdhuid zuivert, de celvernieuwing reguleert en de huidbarrière versterkt. Tegelijkertijd kalmeert alfa bisabolol de jeuk, waardoor irritaties verminderen en een gevoel van comfort toeneemt. Door de shampoo met het serum te combineren krijg je instant een verbetering van de roos, met een langdurige werking, tot maanden na de behandeling. Bonus: dankzij de provitamine B5 wordt de haarvezel sterker, wat zachter, soepeler haar geeft met meer volume.

Nieuwe sleutelmolecule in de huid ontdekt

De roos zit in het DNA van Lancôme en niet zonder reden: de bloem blijkt een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het merk. Niet alleen qua geur en design, maar ook als ingrediënt weet het na al die jaren nog steeds te verrassen. Na 10 jaar onderzoek, in samenwerking met 9 onderzoeksinstellingen uit de hele wereld, ontdekte Lancôme de AMPK molecule. Deze regelt in elke huidcel de belangrijke functies: energie, regeneratie en bescherming. Helaas daalt zijn activiteit met de leeftijd. Lancôme slaagde er in om die AMPK molecule te stimuleren, met een concentraat van de Absolue Perpetual Rose, exclusief voor het merk geteeld. Het werd verwerkt in het nieuwe Absolue serum, dat de celvernieuwing versnelt, de huidbarrière verbetert, de aanmaak van antioxidanten boost en ontstekingen afremt. Het resultaat: een stralende, vollere en stevigere huid.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ongetwijfeld de grootste trend in de beauty industrie. Er wordt hard gewerkt om verpakkingen, productieprocessen en formules milieuvriendelijker te maken. De mogelijkheden en technologieën evolueren voortdurend, waardoor ook bestaande producten regelmatig een update kunnen gebruiken om state of the art te blijven. Biotherm trakteerde zijn Aquasource klassiekers op een nieuwe naam en een duurzamere formule en verpakking. De formules van de Aquasource Hyalu Plump Gel (voor de vettere huid) en de Aquasource Cica Nutri cream (voor de drogere huid) werden verrijkt met life-plankton probiotic fractions en bio-afbreekbaar hyaluronzuur van hernieuwbare, natuurlijke bron. De potten bestaan voortaan uit 40% gerecycleerd glas en deksels van 100% gerecycleerd plastic.

De natuur als inspiratiebron

De natuur blijft een onuitputtelijke bron van inspiratie voor veel merken. Bij Berdoues loopt het als een rode draad door alle creaties, zoals de twee nieuwe geuren, Fleur d’Oranger (EDC) en Vanille & Safran (EDC). De vegan formules bevatten zoveel mogelijk natuurlijke, vaak biologische ingrediënten (95% voor de eau de toilette, 98% voor de eau de cologne) en vermijden controversiële stoffen zoals kleurstoffen en UV-filters. Ook de verpakkingen zijn lief voor de natuur, want ze zijn allemaal van recycleerbare materialen zijn gemaakt.

DUURZAME PARFUMS

Komen op
image

HOT TOPIC

De immuniteit van je huid
image

DE NIEUWSTE TRENDS

Ingrediënten en beautyproducten