VERZORG DE IMMUNITEIT

van je huid!

Het afgelopen jaar lagen we massaal wakker van onze immuniteit, en hoe we ons zo goed mogelijk kunnen verdedigen tegen dit niets ontziend virus. Maar wist je dat je huid ook een eigen immuunsysteem heeft?

Huidimmuniteit is in essentie een gezonde huidbarrière, die vocht vast houdt en de huid beschermt tegen externe agressoren. Als ons grootste orgaan is de huid de eerste verdediging tegen virussen, bacteriën en microben. Maar hij beschermt je ook tegen pollutie, UV-stralen en andere stress factoren uit de omgeving. Wanneer dat niet goed lukt, droogt de huid uit, raakt hij snel geïrriteerd, kan hij zichzelf niet meer herstellen, verliest hij aan elasticiteit, etc.

De huid is het enige orgaan dat binnen en buiten verbindt en veel contact heeft met verschillende systemen, zoals het zenuwstelsel, het immuniteitssysteem en het vasculair systeem. Volgens Nathalie Broussard, wetenschappelijk directeur van Shiseido, beschikt je huid over ‘politieagenten’ (cellen van Langerhans) die in de buitenste lagen van de huid (epidermis) vreemde indringers detecteren en onze cellen waarschuwen om de immuniteit op te voeren. Het vuile werk -de eliminatie van vreemde indringers maar ook de verouderde ‘zombiecellen’, die met hun ontlasting jonge cellen aantasten- wordt opgeknapt door de Natural Killer cellen. Die zitten als scherpschutters dieper in de dermis. Wanneer we ouder worden nemen hun krachten af, terwijl de zombiecellen net actiever worden. Dan kan onze huid wat hulp gebruiken.

Al sinds 2014 helpt Shiseido de immuniteit van de huid ondersteunen met het Ultimune serum. Daar zitten 25 jaar onderzoek en 42 patenten achter. Het serum heeft intussen zo’n 200 onderscheidingen gekregen en verkoopt elke 7 seconden een flesje. 7 jaar later zijn we aan de derde generatie toe, die verrijkt werd met Shiseido’s Lifeblood technologie om de microcirculatie te stimuleren. Onderzoek toonde immers aan dat een goede circulatie de huid gezond, sterk, stralend en gladder maakt. Hydraterende ingrediënten en het Ultimune complex (iris en plantenextracten) boosten de Langerhans cellen, terwijl moerasanemoon de bloedvaten versterkt. De kalmerende geur van lotus en roos tenslotte vermindert de stress.

Avant-premiere

VANAF 13 SEPTEMBER IN JOUW ENJOY BEAUTY PARFUMERIE

Ontvang je gratis staal Ultimune van Shiseido op vertoon van deze actie

Hoe kun je de weerstand van je huid nog helpen?

  • Gezond eten
  • Beweeg en werk je regelmatig in het zweet, zodat afvalstoffen worden afgevoerd
  • Slaap voldoende, want ’s nachts is de microcirculatie actiever, herstelt de huid zich en verloopt de collageenproductie optimaal
  • Houd je stress onder controle
  • Gebruik dagelijks UV-bescherming en antioxidanten om je te beschermen tegen vrije radicalen.
  • Houd je huidbarrière in optimale conditie met hydraterende en kalmerende stoffen en lipiden.
  • Wees vriendelijk voor je huid, door een milde reiniger te gebruiken en lauw water
  • Supplementen met Tulsi, paaardenkastanje of rode wijnstokblad stimuleren de circulatie
  • Koude. Studies van Shiseido tonen aan dat 20° de cellen fris en in goede gezondheid houdt. Slaap dus in een koele kamer en spoel je handen eerst af onder koud water voor je het serum aanbrengt.

DUURZAME PARFUMS

Komen op
image

HOT TOPIC

De immuniteit van je huid

DE NIEUWSTE TRENDS

Ingrediënten en beautyproducten
image