Alfalfa

EEN SUPERFOOD VOOR JE HUID

Superfoods zijn een blijvende trend, ook in huidverzorging. Ingrediëntenlijsten van de gemiddelde dagcrème begint steeds meer weg te krijgen van het menu van een juice bar. Want superfoods blijken niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je huid heel wat voordelen te hebben.

Een van die superfoods is alfalfa, een eeuwenoude altijd bloemende plant die er dankzij extreem lange wortels in slaagt om veel voedingsstoffen diep uit de grond te halen, waar de aarde, veel rijker en voedzamer is. Alfalfa is op zijn krachtigst als kiem. Dan is het supergeconcentreerd aan voedingsstoffen zoals vitamines (A, B, D, E en K), chlorofyl, polyfenolen, aminozuren, biotine en een hoop mineralen (calcium, magnesium, ..). Het is tegelijkertijd ook een antioxidantenbom die de huid helpt om zich te verdedigen tegen oxidatieve stress van de zon, pollutie, sigaretten, gefrituurd voedsel en zelfs je eigen stress.

Dankzij de hoge concentratie aan vitamine A heeft alfalfa een gelijkaardige werking als retinol, maar dan zonder de huid te irriteren. Dit plantaardig alternatief helpt om de huid jong en stralend te houden door de aanmaak van collageen en de celvernieuwing te stimuleren. Rimpels vervagen en de huidtextuur en teint verbeteren zichtbaar. Ook brengt het de huid weer in evenwicht, zodat de barrièrefunctie beter werkt, waardoor droge huid herstelt en de huidtextuur en de teint verbeteren.

Redenen te over om alfalfa de hoofdrol in hun verstevigende Le Lift collectie te geven, dachten ze bij Chanel. Ze kozen een kwaliteit die biologisch geteeld wordt in Frankrijk en verwerkt in de eigen laboratoria. Zwarte pepermunt -net zo actief als vitamine C- versterkt de antioxidantenwerking van alfalfa voor een zo volledig mogelijke bescherming tegen oxidatieve stress. Daarnaast hebben de Le Lift producten ook een verstevigend, gladmakend en onmiddellijk opspannend effect. Een complex van magnetisch water trekt water aan en houdt het vast voor een diepgaande hydratatie.

Deze verzorging bestaat al in verschillende texturen (crème, crème de nuit, crème riche, creme-huile reparatrice, crème fine, masque de nuit), waaraan een matterende fluïde wordt toegevoegd voor de vettere huidtypes met een overenthousiaste talgproductie. Maar de collectie bevat ook meer specifieke verzorgingen zoals een handcrème, een oogcontourcrème en patches. De gloednieuwe Lip & contour care die de huid gladder, voller en steviger maakt en lijntjes vervaagt, maakt het aanbod volledig.

DUURZAME PARFUMS

Komen op
image

HOT TOPIC

De immuniteit van je huid
image

DE NIEUWSTE TRENDS

Ingrediënten en beautyproducten
image