De vrouw die mannen

HEERLIJK DOET RUIKEN

De vrouw achter Fusion Extrême, het nieuwe mannenparfum van Issey Miyake.

Wie is Nathalie Lorson, de vrouw achter Fusion Extrême, het nieuwe mannenparfum van Issey Miyake?

Nathalie Lorson is een ‘grande dame’ onder de parfumeurs. Ze draait dan ook al ettelijke decennia mee. Geboren en getogen in Grasse, het internationale epicentrum van de parfumerie, lag een carrière als parfumeur voor de hand. Hoewel het in de jaren 80 niet zo evident was om als vrouw een plek te veroveren in een echte mannenwereld. Zeker met haar discrete, bescheiden persoonlijkheid. Een van haar parfums ruiken bij een wildvreemde in de straat doet haar meer plezier dan een award. Want ze maakt geuren voor anderen, om mensen te raken. Ze kan zich niet inbeelden dat ze iets anders zou doen dan parfums maken, het is haar passie.

Haar visie op parfum?

Voor Nathalie Lorson draait creatie rond ideeën uitwisselen, het uitdrukken van gedeelde emoties. Dat doet ze met zo eenvoudig mogelijke formules, al zijn die het moeilijkst te maken. Ze citeert regelmatig de Franse auteur Antoine de Saint-Exupery: “Perfectie wordt niet bereikt wanneer er niets meer toe te voegen is, maar juist wanneer er niets meer weggelaten kan worden.”

Haar meest succesvolle creaties?

Nathalie Lorson heeft al meer dan 200 parfums ontwikkeld. Een van de meest succesvolle creaties is ongetwijfeld Black Opium van YSL. Maar ook het geliefde Encre Noire van Lalique, K by Dolce & Gabbana en verschillende interpretaties van Givenchy Gentleman hebben hun fans gevonden.

HAAR LAATSTE PARFUM?

Fusion Extrême

Fusion Extrême is het eerste parfum dat ze voor Issey Miyake maakte. Ze liet zich inspireren door de verborgen wereld van vulkanen die diep onder ijslagen in Antartica schuilen. Minerale noten, pepermunt, lavendel en ‘koele’ specerijen zoals kardemom en gember nemen je mee in die ijskoude wereld, waar kokoswater de scherpe kantjes afvijlt en textuur geeft. Een warme basis van sandelhout en patchoeli zorgt voor een spannend contrast en voegt diepte toe aan het parfum. Een mooi voorbeeld van haar liefde voor ongewone combinaties en vernieuwende akkoorden.

VIER VADERDAG

met het perfecte parfum

image

De vrouw die de mannen

BETER DOET RUIKEN

VOETBALGEKKE PAPA’S

image

DADDY COOL

image

Schrijf je in op onze website en ontvang maandelijkse VIP deals, cadeautjes, vouchers,…

image