Slow Beauty

KOMT OP

Een belangrijke les die we het afgelopen jaar hebben geleerd: sneller, groter, harder en meer is zeker niet beter. Er zit ook schoonheid in aandacht hebben voor kleine dingen, tijd nemen voor jezelf, een zachte aanpak die tijd vraagt. Onze experts delen hun MOMENTS OF BEAUTY en we duiken dieper in op de trend van het moment: gefermenteerde ingrediënten in huidverzorging.

SELFCARE

Wat doen de beauty experts zelf om zich goed te voelen? De beste pro tips en hacks voor meer Moments of Beauty in je leven...

Neem je tijd

In de badkamer moet het allemaal heel snel gaan, maar het is belangrijk om er de tijd voor te nemen. Een demaquillant moet je bijvoorbeeld 10 à 15 seconden inmasseren zodat hij echt zijn werk kan doen. Doe dat grondig en diep, zodat de spieren gaan ontspannen.

Chantal Vriamont, Opleidingsverantwoordelijke van Sisley

Drink water

Mijn geheim? Ik drink altijd (warm) water, ik heb altijd een fles in mijn handtas zitten.

Bianca Brandolini, Model en ambassadrice voor Estée Lauder’s Re-Nutriv lijn

Probeer iets nieuw uit

Wanneer ik op het einde van een werkdag moe ben, dan probeer ik een gloednieuw recept uit dat ik nog nooit heb klaargemaakt. Het dwingt me om op iets heel anders te concentreren dan het werk, waardoor ik mijn hoofd leeg kan maken.

Miyabi Kumagai, Brand culture & heritage manager Shiseido

Het plezier van een verzorgingsritueel

Het ritueel van een dagelijkse verzorgingsroutine heeft iets troostend. Bovendien geeft het ook de beste resultaten op termijn: je huid gedisciplineerd verzorgen is veel efficiënter dan af en toe een grote hoeveelheid gebruiken. En met aangename producten is dat een dagelijks plezier.

Pascal Joannes, PR manager Clarins

Duik eens in een boek

Ik houd van lezen, fictie maar ook nonfictie waar ik wat van kan leren. Het is voor mij de ultieme manier om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Liefst buiten in het zonnetje. Dan denk ik aan niets anders en zit ik echt in een andere wereld. Met tv kijken heb ik dat minder, dan check ik al snel eens mijn telefoon.

Wendy Van Jagt, brand manager van Lancaster

ZOOM OP… GEFERMENTEERDE INGREDIËNTEN

Wat is het?

De nieuwste trend in huidverzorging bestaat al lang …. in voeding! Fermentatie is een eeuwenoude techniek om voeding langer te bewaren en ligt aan de basis van lekker brood en wijn. Maar ook voor huidverzorging heeft het interessante voordelen. Tijdens het fermentatieproces breken micro-organismen (bv gisten, bacteriën, enzymen) ingrediënten af in kleinere moleculen. Zo kunnen ze dieper in de huid doordringen. Ook ontstaan er voedingsstoffen die de huid beschermen (bijvoorbeeld antioxidanten), de werkzaamheid van andere ingrediënten een boost geven en slechte bacteriën elimineren (enzymen). Daardoor verminderen ontstekingen, komt het huidmicrobioom weer in evenwicht en herstelt de huidbarrière. Met positieve gevolgen voor de huid, die minder gevoelig en droog wordt, maar wel zuiverder en rustiger. Tegelijkertijd geeft fermentatie een hogere zuurtegraad wat de formule zachter voor de huid maakt.

Voor wie?

Iedereen, maar in het bijzonder de rijpere, gevoelige, droge of onzuivere huid.

Waarom?

Huidverzorging met gefermenteerde ingrediënten is efficiënter en zachter voor de huid

Product:

Clinique’s Moisture Surge 100 H Auto-Replenishing Hydrator is een olievrije moisturizer met een luchtige textuur die de huid instant en diepgaand hydrateert voor de komende 100 uur. Een speciale technologie helpt de huid om een vochtvoorraad aan te leggen zodat ze zichzelf voortdurend kan hydrateren. Dankzij het uniek fermentatieproces neemt de huid het biologische aloë vera extract en de lactobacillus gemakkelijker op. In de diepere huidlagen helpt het om vocht vast te houden.

10 dagen van

GEURIGE LIEFDE

image

VAN PARFUM TOT ICOON

100 jaar Chanel N°5

image

DE ZON GEBOTTELD

image

De beautyroutine

VAN JOUW ENJOY BEAUTY EXPERT

image