DE zon

GEBOTTELD

Meet Aurélien Guichard, de parfumeur van het nieuwe parfum van Narciso Rodriguez: Narciso Eau de Néroli Ambrée

Aurélien Guichard kreeg zijn liefde voor bloemen en parfums letterlijk met de paplepel binnen. Zijn grootvader kweekte rozen en jasmijn in Grasse, zijn vader is parfumeur Jean Guichard. Samen werkten ze aan een parfum voor Nina Ricci, maar zelf heeft Aurélien intussen een mooie portfolio opgebouwd met creaties voor verschillende merken. De stijl van Narciso Rodriguez lijkt hem bijzonder goed te liggen: hij heeft al 11 parfums voor het merk ontwikkeld, waaronder het succesvolle Narciso Poudrée. Ook het nieuwste parfum, Eau Néroli Ambrée, is van zijn hand.

Hoe zou u de geurstijl van het merk omschrijven?

Muskus is de basis van elk Narciso Rodriguez parfum (het is de lievelingsgeur van de designer, nvdr): het is zowel abstract als toegankelijk, tegelijkertijd clean en sensueel. Voor elke variatie gebruik ik noten die een kleur geven aan de muskus, dat is immers de signatuur van Narciso Rodriguez.

Voor het nieuwe parfum, Narciso Eau Néroli, koos u voor oranjebloesem. Waarom?

Dat ingrediënt past zeer goed bij de stijl van het merk. Net als muskus is het tegelijkertijd clean en sensueel, het is zeer abstract. Het is een zwoelheid die ongrijpbaar blijft, die niet fysiek is. Verslavend, maar niet suikerzoet. En dat is exact wat Narciso Rodriguez me vroeg voor NARCISO eau de parfum. Ook in dat eerste parfum combineerde ik al oranjebloesem met muskus. Het behoort echt tot het DNA van het merk. Het is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt. Wanneer je het combineert met ambernoten krijg je iets zwoel, verslavend en zinnelijk. In combinatie met frisse neroli absolu geeft het iets stralend en sprankelend.

U bent geboren in Grasse, opgegroeid tussen de oranjebloesems. Wat betekenen ze voor u?

Oranjebloesem is als zonneschijn. Wanneer de zon opgaat hebben ze een bepaalde kleur, tegen de middag verandert die en ’s avonds hebben ze nog een andere kleur. Ook met de verschillende producten van oranjebloesem (nvdr: neroli, absolu) kun je alle kanten uit. Je kunt een fris, sensueel, helder of donker en nog heel wat andere gevoelens oproepen. Ik vind dat oranjebloesem iets heel vrouwelijk heeft. De bloem en de blaadjes hebben een bepaalde sensualiteit, die tegelijkertijd erg troostend is.

DE BESTSELLERS NARCISO RODRIGUEZ

Het eerste parfum van Narciso Rodriguez was meteen een schot in de roos, hoewel de Amerikaanse modeontwerper niet heel bekend was in Europa. Het merk heeft een heel coherente geurstijl die erg in de smaak valt bij veel mensen. Dit zijn de 3 bestsellers:

1.

Narciso Rodriguez For Her Eau De Toilette

Het eerste parfum blijft de bestseller en zet de toon voor de andere geuren. Rond een hart van muskus zijn akkoorden geweven die de warmte van een zonnige huid en de zachtheid van een donzige wolk oproepen.

2.

Narciso Rodriguez For Her PURE MUSC

Ook hier is muskus de rode draad. Dit keer in een boeket van witte bloemen met de warme sensualiteit van kasjmier. Verslavend lekker!

3.

Narciso Poudrée

Muskus laat zich hier van zijn meest poederige kant zien, omgeven met de fluwelige zachtheid van witte jasmijnblaadjes. Houtnoten als vetiver en ceder geven de geur karakter en iets mysterieus.

10 dagen van

GEURIGE LIEFDE

image

VAN PARFUM TOT ICOON

100 jaar Chanel N°5

image

DE ZON GEBOTTELD

De beautyroutine

VAN JOUW ENJOY BEAUTY EXPERT

image