Hoe schat je in hoe ecovriendelijk

JE ZONNECRÈME IS?

DE LAATSTE TREND IN UV-BESCHERMING?

Geen nieuwe filter of ingrediënt, maar wel het ecogehalte ven zonnebescherming. Studies suggereren dat er jaarlijks 14000 ton zonnecrème in de oceanen belandt. Daarom is het des te belangrijker dat je voor een biologisch afbreekbare formule kiest, zonder toxische stoffen die de koralen laten verbleken en ander leven in water beschadigen.

Maar waar moet je dan op letten? We distilleren tips uit de aanpak van de Biotherm Waterlovers zonneproducten. Gezonde oceanen zijn voor het merk van levensbelang, want Phytoplankton zit in het DNA -én alle producten van het merk.

1.

Check de ingrediëntenlijst

Vermijd formules met oxybenzone en octinoxate. Deze UV-filters zouden de hormoonhuishouding van vissen verstoren én koralen beschadigen. Meerbepaald de algen die in het koraal leven en door fotosynthese de prachtige kleuren aanmaken. Wanneer die algen afsterven, verliest het koraal zijn kleur en verbleekt.

2.

Kies voor biologisch afbreekbare formules

Bij Biotherm deden ze 10 jaar onderzoek, waarbij ze meer dan 150 ingrediënten onder de loep namen en 200 formules testten. Het resultaat: beschermingsproducten die de impact op het leven in het water en het water zelf zoveel mogelijk beperkt.

3.

Een duurzame formule vraagt ook om een dito verpakking

Biotherm sleutelde aan de verpakkingen en werkt voortaan met 100% gerecycleerd en recycleerbaar plastic!

4.

Vertrouw op producten met een ecocertificaat

Merken kunnen zeggen wat ze willen, maar het vertrouwen van een onafhankelijk controleorgaan is de enige garantie voor de consument die een milieuvriendelijke keuze wilt maken. Biotherm slaagde er in om het Nordic Swan label te behalen, een van ’s werelds strengste ecocertificaties die de milieu-impact van een product analyseert, van de formule én de verpakking. Zo’n label is handig voor de consument, maar ook voor merken die hun ecoprofiel continu willen verbeteren.

5.

Engagement

Een duurzame aanpak is geen marketing stunt die inspeelt op een trend, maar een lange termijnvisie. Bijna 10 jaar geleden, in 2012, richtte Biotherm het Waterlovers Programma op, om meer aandacht voor het behoud van onze oceanen te vragen. Daarvoor bundelen ze de krachten met verschillende NGO’s die onderzoeken, sensibiliseren en informeren. De eerste samenwerking was Mission Blue, dat zich focust op het beschermen van cruciale zones in de oceanen.

5 jaar later kwam daar Tara Ocean Foundation bij, dat de impact van zonnecrèmes op het waterleven onderzoekt. In 2019 volgde een prestigieus partnership met het Oceanografisch Instituut van Monaco, het glamoureuze koninkrijkje waar de roots van Biotherm liggen. En vorig jaar werd er samengewerkt met de Surfriders Foundation Europe die wilt sensibiliseren rond plastic vervuiling door onder andere opruimacties op stranden te organiseren. Want een clean zonneproduct smeer je op een proper strand!

VIP DEAL

Op zoek naar een leuke strandzak?

Biotherm en Coco Capitàn is een match made in heaven: de liefde voor de zee zit in het DNA van Biotherm én loopt als een rode draad door het werk van de Spaanse fotografe/kunstenares/milieu-activiste. Ze ontwierp een prachtige tote bag voor Biotherm die je tijdelijk bij aankoop van 2 Biotherm producten (waarvan 1 verzorgingsproduct 50 ml) cadeau krijgt. Haast je naar je EnjoyBeauty parfumerie, want het aantal stuks van dit collector’s item is beperkt!

image

BIOTHERM WATERLOVERS

Hoe schat je in hoe ecovriendelijk je zonnecrème is?

image

ANGÈLE

Een engelenstem met mooie ogen

image

JULI IS DE MAAND OM

De zomer te vieren!

image

LANCÔME ADVANCED GÉNIFIQUE

Zoom op het huidmicrobioom

image

Schrijf je in op onze website en ontvang KORTING op alle LANCASTER producten

image