De geur(en)

VAN BLAUW

Blauw is een kleur die tot de verbeelding spreekt. Het bestaat in oneindig veel nuances, die elk hun eigen associaties hebben. Het is een belangrijke kleur in de kunst, denk maar aan Picasso, Kandinsky en Yves Klein. Die laatste heeft zelfs zijn eigen blauw. Net als het Nederlandse Delft en de beroemde vazen uit de Chinese Ming-dynastie.

Blauw is koninklijk, de kleur van het bloed dat door adellijke aders stroomt. Maar net zo goed is het de kleur van het volk, met zijn blue collars, bluejeans en donkerblauwe uniformen. Blauw kan vrolijk of serieus zijn, luchtig of diep, het is een kleur van onbegrensde en oneindige mogelijkheden. En elke tint blauw heeft zijn eigen geur.

Kalmerend als water

We bestaan voor 70% uit water. Wanneer we in, op of rond water zijn, triggert dat onze hersenen. Volgens mariene bioloog Wallace J Nichols maakt het ons rustiger, gelukkiger en gezonder. Hij bestudeerde het effect, dat hij ‘blue mind’ noemt. De geur van water werd populair in de jaren 90, met Cool Water op kop. Deze Davidoff klassieker maakt ons 3 decennia later nog altijd even gelukkig.

Mysterieus en fris als de nacht

Wanneer de zon onder gaat wordt de zee ondoorgrondelijk en mysterieus. Als een zwart vlak waar het maanlicht elke rimpeling verlicht en laat glinsteren. Nachtblauw combineert een ijskoude frisheid met de intrigerende warmte van kruiden en hout. Omgeven door een waas van mysterie, gevangen in geuren als Chanel Bleu.

Zinderende zomerdagen

Voor veel mensen zijn de staalblauwe hemels in de zomer synoniem met vakantie. Dagen zonder uurwerk, waar je leeft op het ritme van de zon. Die herinneringen aan de betere momenten van ons leven zijn gelinkt aan de geuren van die plek: het minerale van de zee, de warmte van zon op je huid, de typische geur van zonnecrème, de zoete aroma’s van ijsjes en cocktails. Geuren die we opgeslagen hebben in ons brein als ‘zorgeloos’, ‘gelukkig’. En omdat geuren een rechtstreekse verbinding hebben naar ons brein kan een parfum met die elementen ons instant naar die happy place voeren. Als je vakantiedagen liefst vult met zwemmen in de zee, citroensorbets eten en de zon zien ondergaan vanop een houten steiger, dan is Dolce & Gabbana’s LightBlue Forever jouw geur!

VIER VADERDAG

met het perfecte parfum

image

De vrouw die de mannen

BETER DOET RUIKEN

image

VOETBALGEKKE PAPA’S

image

DADDY COOL

image

Schrijf je in op onze website en ontvang maandelijkse VIP deals, cadeautjes, vouchers,…